Mobile & Tablets

Wat is het verschil tussen paddenstoelen en zwammen? Vraag jij je ook van alles af? Wat het verschil is tussen paddenstoelen en zwammen, waarom ijs smelt van zout en nog veel meer? Kijk hieronder (ook voor de antwoorden)!

 

Waar komt Valentijnsdag vandaan? En wie was Sint Valentijn?

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. Geliefden geven elkaar extra aandacht met cadeautjes, bloemen of (anonieme) kaarten. Een commerciële bedoening die de middenstand geen windeieren legt. Maar waar komt Valentijnsdag oorspronkelijk vandaan? En wie was Sint Valentijn? Ik zocht het uit.

Is visolie echt gezond?

Visolie is al jaren vét. Het zou enorm gezond zijn. Goed voor hart- en bloedvaten, je cholesterol, je spieren. En een effectieve remedie voor dementie, ADHD en depressie. Afijn, sinds een paar maanden ben ik aan de visoliecapsules. Want echte vis vind ik echt vies. Maar kloppen alle gezondheidsclaims? Ik zocht het uit.

Wat is griep? Plus: de 6 beste tips tegen griep

Echte griep heb je niet zomaar te pakken. Meestal is wat jij griep noemt een ‘gewone’ verkoudheid. Wat is griep eigenlijk en hoe ontstaat het? Wat zijn de symptomen? En vooral: wat kun je ertegen doen? Bekijk de 6 beste tips om griep te voorkomen en als je het hebt: snel weer beter te worden.

Wat is het verschil tussen griep en verkoudheid?

Fris en fruitig wil ik het nieuwe jaar inluiden, maar ik vóél me toch beroerd. M’n neus zit potdicht, m’n keel is een rasp, m’n hersens bonzen tegen m’n schedel. Zo beroerd voel ik me dat ik thuis moet blijven. Maar is het griep? Of verkoudheid? En wat is het verschil tussen beide eigenlijk? Toen ik weer kon denken, zocht ik het uit.

Wat zijn de populairste babynamen van 2014?

Daan en Sophie zijn de populairste kindernamen van 2014. Zij lossen Sem en Tess af, die in 2013 nog aan kop gingen. Sophie was in 2010 al eens de populairste meisjesnaam. Daan is ook een blijvertje: in 2012, 2011, 2009 en 2008 stond hij op nummer 1.

Hoe oud worden slakken?

Hoe oud worden slakken?

Vandaag tijdens een wandeling van Castricum naar Egmond hadden Joyce en ik het over de jachtigheid van het moderne leven. En dat het ons wel fijn leek om veel langzamer te leven. Als een slak bijvoorbeeld. Hou oud wordt een slak eigenlijk?, vroeg Joyce zich af. Een terechte vraag. Ik zocht het uit.

Waardoor ontstaan eb en vloed?

Waardoor ontstaan eb en vloed? | Heldere antwoorden!

Wandelend langs het strand zagen we de zee zich meer en meer terugtrekken: het werd eb. Vanzelfsprekend vonden we dat. Maar hoe ontstaan eb en vloed eigenlijk? En als het eb is in Nederland, is het dan vloed in Australië?