Mobile & Tablets

De 10 allerleukste kattenfilmpjes op Youtube

Ben jij ook dol op katten? Het zijn toch werkelijk de grappigste, chagrijnigste, domste, slimste, liefste, rottigste wezens die er rondlopen op aarde. Internet barst uit z’n voegen van de ontelbare filmpjes met katten in de hoofdrol. De kunst is de leukste te vinden. Na het bekijken van een triljoen kattenfilmpjes selecteerde ik de 10 allerleukste. Mis je jouw favoriete kattenfilmpje? Zet hem erbij, onderaan dit artikeltje.

Dol op katten

Ik weet niet waarom ik zo gek ben op katten. Ik heb er geen, ik vind ze te lastig. Wel hangt mijn gang vol met foto’s van katten die ik op mijn reizen of gewoon op straat tegen het lijf liep. Ik word altijd vrolijk als ik ernaar kijk. En als ik op straat een kat zie, moet ik ‘psst psst’ zeggen en hem even aaien, dat kan niet anders.

Kattenfilmpjes op Youtube

Je kunt je dagen, je weken, je maanden vullen met het bekijken van kattenfilmpjes op Youtube. Deed ik dus ook, tijdens een griep. Want wat is een beter tijdverdrijf dan kattenfilmpjes bekijken als je je beroerd voelt? Ik werd er, ondanks talloze hoest- en niesbuien, aardig vrolijk van. Mijn stelling: kattenfilmpjes werken beter dan antidepressiva.

 

Katten op Facebook

Helaas zijn er ook heel veel kattenfilmpjes niet leuk. Filmpjes waarin het overduidelijk is dat de hoofdrolspelers gemanipuleerd worden of pijn hebben. Welke idioot lacht er nou om een kat die z’n rug bijna breekt bij een val? Die komen natuurlijk niet in mijn selectie. Veel van de katten in onderstaande filmpjes hebben overigens hun eigen Facebookpagina. Veel gekker moet het niet worden.

Wat is jouw leukste kattenfilmpje?

Afijn, kijk hieronder de allerleukste kattenfilmpjes en lach je te barsten. Mocht je opmerkingen of commentaar hebben, of een nog veel leuker kattenfilmpje kennen, dan ben je van harte welkom: reageer onderaan dit artikel. Veel kijkplezier!

{slide=Jong katje reageert op een hand}

‘Surprised Kitty’ is misschien wel het schattigste kattenfilmpje op internet. Ik kreeg het vele jaren geleden doorgestuurd door mijn broer uit Australië, raakte het kwijt, maar het zat altijd in mijn hoofd. Gelukkig vond ik het weer, zoals je altijd alles terug kunt vinden op internet. Sinds 2009 is het bijna 75 miljoen keer bekeken, met bijna 70.000 reacties.

Die reacties, daar moet je je overigens niet te veel van voorstellen. Ze geven wel goed weer dat er een flinke hoop idioten op Youtube rondwaren. Zo stelt Josep the Samurai: “They are very cutes but i can't have one why!!!!!??? If i'll never got a kitty i'll kill myself." Afijn, gewoon kijken en genieten van dit schattige katje.

{slide=Maru houdt van dozen}

Maru is een Scottish fold die in Japan leeft. Maru houdt van dozen, waar hij bij voorkeur met gestrekte achterpootjes in duikt. Onderstaand filmpje is meer dan 20 miljoen keer bekeken en lokte liefst 13.600 reacties uit, waaronder deze: “Maru is my favorite internet cat. I just love him and I tell all my cat-loving friends about him. THANK YOU for taking such good care of him and for sharing his funny, adorable manners with us.”

{slide=Kodi the Kitten: Dance of Intimidation}

Kodi the Kitten is een grappig katje met een zwart neusje. Zijn Dance of Intimidation is schitterend. Als je verder op Youtube zoekt vind je meer filmpjes van Kodi, waaronder een geweldige waarin Kodi laat zien hoe hij zijn ‘mens’ mee uit wandelen neemt.

{slide=Moederkat geeft haar kleintje een hug}

Wil je een overdosis schattigheid? Bekijk dan onderstaand filmpje van een moederkat die haar slapende kleintje een stevige hug geeft. Al ruim 57 miljoen keer bekeken en 330.000 keer geliked. Het gekke is dat ruim 7.000 kijkers het filmpje een ‘thumbs down’ gaven. Onbegrijpelijk, wat zijn dat voor types?

Afijn, in de reacties wordt daarover stevig van leer getrokken: “Who are the 7000 anti social psychopaths that even bothered giving this vid a thumbs down?" En: “Anyone who disliked this video has no soul." En ook heel subtiel: “Who the hell would dislike this video who ever you are you are such dick headed bitch faggots."

{slide=Henri Le Chat Noir: de kat als filosoof}

Van een heel andere orde zijn de filmpjes van de existentialistische kater Henri. Ooit begonnen als een satire op de Franse ‘film noir’ is Henri nu razend populair onder kattenliefhebbers. Gefilmd in zwart-wit geeft hij zijn commentaar op de zinloosheid van het leven.

{slide=Oskar: ontroerende blinde kat: “This cat made me cry”}

Oskar is blind geboren, maar dat weerhoudt hem er niet van om volop van zijn leventje te genieten. Zijn baasjes hebben zijn capriolen liefdevol vastgelegd op film. Heel aandoenlijk en met mooie muziek. Een van de 11.000 reacties: “I don't know why, but this made me cry :')"

{slide=Katten zijn goede slapers}

Ikzelf heb een nogal vermoeiende verhouding met slapen. Deze katten niet, die kunnen slapen waar en wanneer ze maar willen, en in de meest onvoorstelbare houdingen. Je lacht je helemaal slap. Slaap lekker!

{slide=De OMG-kat}

Deze kat is zo enorm verbaasd, z’n bekje valt ervan open. Lachen!

{slide=Jong katje valt langzaam in slaap}

Terwijl z’n broertjes en zusjes aan het spelen zijn, valt dit jonge katje langzaam in slaap, heel langzaam. Enorm grappig/schattig gezicht.

{slide=Simon’s Cat van Simon Tofield}

Tot slot een hele beroemde op internet: Simon’s Cat. Dat is een van de allerleukste getekende katten. De filmpjes zijn soms hilarisch en de tekenaar – Simon Tofield – is een geniale observator en weet kattengedrag tot in de kleinste details herkenbaar vast te leggen.

In het filmpje hieronder (al meer dan 52 miljoen keer bekeken) probeert de kat Simon wakker te maken omdat hij honger heeft, kijk maar hoe hij daarin slaagt...

{/slides}

3.8/5 rating (5 votes)