Mobile & Tablets

Recensie expositie Marlene Dumas in het Stedelijk Museum AmsterdamHieronder vind je eerlijke recensies & reviews van producten, diensten, boeken, films en nog veel meer! Heb jij ook over alles een mening? Neem dan een kijkje!

 

Review van Icebreaker-kleding van merinowol: krijg je waar voor je geld?

Review Icebreaker-kleding merinowol | Waar voor je geld?

Een jaar of 5 geleden kocht ik in Schotland mijn eerste sweater van het merk Icebreaker. Merinowol, ik had er nog nooit van gehoord. Heerlijk warm hield mijn nieuwe Icebreaker me op een ijzige wandeltocht in de Schotse Hooglanden. Sindsdien heb ik veel onderkleding en vesten van Icebreaker gekocht en gedragen. Heel veel gedragen. Voldoet Icebreaker aan mijn verwachtingen? Een review.

Zorgen e-readers voor slaapproblemen?

Ai, net als ik heb besloten een e-reader te kopen, stuit ik op verontrustend wetenschappelijk onderzoek: een e-reader lezen in bed is funest voor je slaap. Lezen vanaf verlichte schermen zorgt ervoor dat je minder snel inslaapt en dat de kwaliteit van je slaap slechter is. Maar klopt dit wel? Ik zocht het uit.

De 10 allerleukste kattenfilmpjes op Youtube

Ben jij ook dol op katten? Het zijn toch werkelijk de grappigste, chagrijnigste, domste, slimste, liefste, rottigste wezens die er rondlopen op aarde. Internet barst uit z’n voegen van de ontelbare filmpjes met katten in de hoofdrol. De kunst is de leukste te vinden. Na het bekijken van een triljoen kattenfilmpjes selecteerde ik de 10 allerleukste. Mis je jouw favoriete kattenfilmpje? Zet hem erbij, onderaan dit artikeltje.

Ehrenbreitstein: indrukwekkende vesting bij Koblenz

Fort Ehrenbreitstein bij Koblenz in Duitsland

Fort Ehrenbreitstein vlakbij de Duitse stad Koblenz, ik had er nog nooit van gehoord. Het fort kwam op mijn pad tijdens het wandelen van een langeafstandspad langs de Rijn (Rheinsteig). Het indrukwekkende fort ligt aan de Rijn. Prachtige plek om te bezoeken als je er bent. Trek er een paar uur voor uit.

De Lorelei: rots in de Rijn

De Lorelei | Mooiste plaatsen in Duitsland

De Lorelei: een van de bekendste en meest geliefde hoogtepunten langs de Rijn in Duitsland. Hoewel, geliefd is het verkeerde woord. De Lorelei is de plek waar in vroeger eeuwen verleidelijke sirenen schepen lieten vergaan.

Kasteel Vorden met bijzondere Lodewijkslinde

Het schitterende Kasteel Vorden

Het schitterende Kasteel Vorden werd voor het eerst vermeld in 1315. In een koopakte schonk Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen aan zijn oom, Dirk van Vorden. In 1580, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, werd het kasteel volledig geplunderd. Tegenwoordig is het prachtige kasteel een hotel. Leuk voor een bezoekje.

John Steinbeck | Reizen met Charley | Recensie

John Steinbeck | Reizen met Charley

Geweldig boek aan het lezen: ‘Reizen met Charley’ van John Steinbeck. Een klassieker over de reis van schrijver Steinbeck met zijn poedel Charley door het Amerika van de jaren zestig. Ik was op het idee gebracht door een recensie van ‘Reizen zonder John’, het boek van Geert Mak die reisde in de voetsporen van Steinbeck.

Malevich | De jaren van de figuratie | Drents Museum

Kazimir Malevich | De jaren van de figuratie

Binnen een jaar na de spraakmakende tentoonstelling van het werk van Kazimir Malevich in het Stedelijk Museum Amsterdam is er opnieuw werk van de belangrijkste Russische kunstenaar uit de eerste helft van de 20ste eeuw in Nederland te zien. De tentoonstelling ‘Kazimir Malevich – De jaren van de figuratie’ in het Drents Museum kreeg uiterst lovende kritieken in de pers. Zien dus!