Mobile & Tablets

  • Home
  • Musea & exposities

Dwaal jij ook graag door musea? Het Stedelijk, het Rijks, het Groninger? Bekijk eerlijke recensies van de leukste exposities.

 


De Kim Utopie | Expositie over Noord-Korea in het Drents Museum

‘De Kim Utopie’ in het Drents Museum, je zou er bijna blij van worden. Beelden van heldhaftige soldaten, arbeiders blakend van gezondheid, een land van overvloed, loftuitingen aan de Grote Leider. Bijna, want de werkelijkheid staat in schril contrast met deze droombeelden. Een dictatoriaal regime dat de bevolking snoeihard onderdrukt, hongersnoden en grensconflicten. Ik durf het bijna niet te bekennen, maar ondanks dat hebben we gelachen om Kim Jong-il. Sssttt, niet verder vertellen.

Museum Oud Amelisweerd | Expositie Armando & Chinese behangsels

Museum Oud Amelisweerd | Expositie Armando & Chinese behangsels

Op een schitterende plek langs de Kromme Rijn, vlakbij Utrecht, kun je een klein maar bijzonder museum bezoeken: Museum Oud Amelisweerd (MOA). Wij genoten onderweg op een wandeling van Utrecht naar Bunnik van de Armando-expo en vooral ook: van de collectie Chinese behangsels. Aanrader, zeker in combinatie met een wandeling.

Malevich | De jaren van de figuratie | Drents Museum

Kazimir Malevich | De jaren van de figuratie

Binnen een jaar na de spraakmakende tentoonstelling van het werk van Kazimir Malevich in het Stedelijk Museum Amsterdam is er opnieuw werk van de belangrijkste Russische kunstenaar uit de eerste helft van de 20ste eeuw in Nederland te zien. De tentoonstelling ‘Kazimir Malevich – De jaren van de figuratie’ in het Drents Museum kreeg uiterst lovende kritieken in de pers. Zien dus!

Illuminade Amsterdam 2014: wandelroute langs prachtige lichtsculpturen

Illuminade Amsterdam 2014

Wil je een sfeervolle wandeling maken door hartje Amsterdam? Dan is de Illuminade een absolute aanrader: het internationale Amsterdam Light Festival. Van 11 december tot 4 januari kun je wandelen langs een keur aan lichtsculpturen. Door het historisch centrum wandel je langs lichtkunstwerken, projecties en installaties van hedendaagse kunstenaars. Ik raakte in hogere kerstsferen.