Mobile & Tablets

Kasteel Loenersloot, leuke plaats voor een dagje uitZoek je de mooiste plaatsen voor een leuk dagje eropuit? Een kasteel, landgoed, bos, stad of dorp? Bekijk alle plaatsen die ik bezocht. Heb een fijn uitje!

 


Ehrenbreitstein: indrukwekkende vesting bij Koblenz

Fort Ehrenbreitstein bij Koblenz in Duitsland

Fort Ehrenbreitstein vlakbij de Duitse stad Koblenz, ik had er nog nooit van gehoord. Het fort kwam op mijn pad tijdens het wandelen van een langeafstandspad langs de Rijn (Rheinsteig). Het indrukwekkende fort ligt aan de Rijn. Prachtige plek om te bezoeken als je er bent. Trek er een paar uur voor uit.

De Lorelei: rots in de Rijn

De Lorelei | Mooiste plaatsen in Duitsland

De Lorelei: een van de bekendste en meest geliefde hoogtepunten langs de Rijn in Duitsland. Hoewel, geliefd is het verkeerde woord. De Lorelei is de plek waar in vroeger eeuwen verleidelijke sirenen schepen lieten vergaan.

Kasteel Vorden met bijzondere Lodewijkslinde

Het schitterende Kasteel Vorden

Het schitterende Kasteel Vorden werd voor het eerst vermeld in 1315. In een koopakte schonk Steven van Vorden het kasteel en de bijgebouwen aan zijn oom, Dirk van Vorden. In 1580, tijdens de Tachtigjarige Oorlog, werd het kasteel volledig geplunderd. Tegenwoordig is het prachtige kasteel een hotel. Leuk voor een bezoekje.