Mobile & Tablets

Ehrenbreitstein: indrukwekkende vesting bij Koblenz

Fort Ehrenbreitstein vlakbij de Duitse stad Koblenz, ik had er nog nooit van gehoord. Het fort kwam op mijn pad tijdens het wandelen van een langeafstandspad langs de Rijn (Rheinsteig). Het indrukwekkende fort ligt aan de Rijn. Prachtige plek om te bezoeken als je er bent. Trek er een paar uur voor uit.

Waarom je Fort Ehrenbreitstein moet bezoeken

Normaal gesproken ben ik helemaal niet dol op het bezoeken van kastelen en forten. Vanaf een afstandje vind ik ze prachtig, maar kom je dichterbij dan is het vaak niet meer dan een verzameling dikke muren. Misschien schiet mijn fantasie te kort, maar ik raak al snel verveeld.

 

In Fort Ehrenbreitstein lag dat anders. Ik heb ruim 2 uur gefascineerd rondgelopen, verbaasd over zoveel schoonheid en geschiedenis. Het fort is heel omvangrijk, en aan de randen kun je genieten van schitterende uitzichten over de Rijn en Moezel. Het fort ligt vlak tegenover de samenvloeiing van beide rivieren, op een steile rots, 118 meter boven de Rijn.

Recente archeologische vondsten bewijzen dat hier al voor onze jaartelling een nederzetting was gevestigd. Een zekere Ehrenbert heeft het kasteel gebouwd rond het jaar 1000 na Christus. Daarna is het kasteel vele malen van eigenaar gewisseld. Het kasteel werd zelfs vernietigd door de Fransen in 1801.

Ehrenbreitstein Fortress as it is today was built around 1828. It’s one of the strongest and most powerful fortresses of Europe. Fort Ehrenbreitstein zoals je het nu ziet, was gebouwd rond 1828. Het wordt beschouwd als een van de machtigste forten van Europa.

Hoe kom je bij Fort Ehrenbreitstein?

Vanaf de binnenstad van Koblenz kun je er op twee manieren komen. De snelste: je loopt over een zeer lange brug over de Rijn naar het fort. Maar verreweg de leukste manier: neem de Seilbahn: de kabelbaan over de Rijn. Spectaculair reisje met 100% bejaardengarantie plus fantastische uitzichten.

5.0/5 rating (3 votes)