Mobile & Tablets

Uiteraard verboden voor mountainbikers

Uiteraard is dit verbodsbord iedere fervente wandelaar uit het hart gegrepen. Op steeds meer plaatsen waar je vroeger alleen verdwaalde medewandelaars trof, word je nu van je wandelsokken gereden door groepen woeste mountainbikers. Om gek van te worden, uiteraard.

Mountainbikers versus wandelaars

Lekker met je mountainbike rossen door bossen. Over de allerkleinste kronkelpaadjes scheuren, liefst zo hard mogelijk. Ik kan me goed voorstellen dat je dat hartstikke leuk vindt. Maar het kan gewoon niet, met 30 kilometer per uur over een paadje snellen waar ook wandelaars komen. Levensgevaarlijk.

‘Sorry’ zeggen doen ze wel

Al een paar keer ben ik net aan de dood ontsnapt. Echte aso’s zijn het vrijwel nooit, die mountainbikers. Meestal juist niet, en roepen ze over hun schouder ‘sorry’ als ze je per ongeluk bijna aan gort hebben gereden. Aardig, op zich. Maar kunnen ze niet gewoon op hun eigen mountain gaan biken?

 

Niet mountainbiken, logisch toch?

De medewerkers van Staatsbosbeheer die dit bord in de bossen bij Soest hebben geplaatst zijn blijkbaar fervente wandelaars. Het leuke is natuurlijk de toevoeging ‘Uiteraard’. Het klinkt zo logisch en vanzelfsprekend dat je bijna niet anders kunt dan van je bergfiets stappen als je het ziet.

Uiteraard verboden voor honden

Is het een idee om dit soort borden veel breder in te zetten? Zelf ben ik wel voor borden ‘Uiteraard verboden voor honden’ in alle bossen van Nederland. Maar ik ben dan ook niet echt een hondenliefhebber.

Discussie op Mountainbike.nl

En dan nu iets nog grappigers: ik dacht laat ik eens zoeken naar de tekst van dit bord op Google. En verdomd, er wordt over gesproken in een forum van Mountainbikers, over exact ditzelfde bord bij Soesterhoogt. Onder de meer dan 300 reacties trof ik onder andere deze:

  • “Vandaag aangetroffen..... Hoe kan dit? Alle locals en bezoekers succes met deze situatie en hopelijk is er een oplossing mogelijk.”
  • “Wat ik zo vreemd vind... waarom ‘uiteraard’? Het is net alsof ze iets extra's aan de boodschap van het verbod willen meegeven zonder dat er (volgens jullie) problemen zijn geweest. Een beetje raar, het lijkt zo meer op speciaal borden laten drukken om een groepje mtb'ers te pesten.”
  • “Voor dat soort bordjes hebben ze illegaal vuurwerk uitgevonden. Knal, en weg is het bord.”
  • “Plak over 'mountainbikers' een sticker met ‘wandelaars’ heen. Hele probleem opgelost.”
  • “Dat bordje lijkt me meer iets van een plaatselijke boswachter (?). Ik bedoel: lees je weleens zulke tekst (met uiteraard!) in een Wetboek? "Uiteraard" wekt namelijk iets niet neutraals op.”
  • “Jongens wie kan dat bord voor mij regelen whaha. Het is volgens mij echt gewoon zelf gemaakt, waarschijnlijk door eerder vernoemde plaatselijke boswachter. Maar dit is wel een leuk geintje voor boven me deur whaha.”
  • “Ja en dan die 'sinaasappel' structuur in die lak, dat is gewoon een hartstikke home made bord van één of andere flapdrol. Gewoon eraf draaien.”
  • Lees meer op Mountainbike.nl,'Voor de échte mountainbikefanaat!'
3.7/5 rating (3 votes)