Mobile & Tablets

Het loslaten van kippen is dierenmishandeling

Het loslaten van kippen en konijnen is dierenmishandeling. Vraagje: wat vinden de kippen en konijnen er eigenlijk zelf van?

Dit kostelijke bord kwam ik tegen tijdens een wandeling op het Noord-Hollandpad vlak buiten Ouderkerk aan de Amstel. Ik schoot spontaan in de lach. Het stond daar parmantig in een veldje. Verder was er geen kip te bekennen en ook geen konijn. Laat staan iemand die deze diertjes zou willen loslaten.

 

Wat kun je nog meer loslaten?

Als ik kip of konijn was zou ik ook wel een beetje beledigd zijn door dat e.d. Zo lijkt het of het om dingen gaat en niet om levende wezens. En wat zou er nog meer allemaal losgelaten kunnen worden? Hamsters natuurlijk, cavia's wellicht, of een slang misschien?

Deze worden verwijderd

Vooral dat laatste is erg raadselachtig: 'Deze zullen worden verwijderd.' Wat zouden ze daarmee bedoelen? Ik neem aan dat degene die het bord heeft geplaatst die kippen en konijnen bedoelt. Ook al weer niet heel respectvol, zou ik denken als ik kip of konijn was. Het klinkt ook heel dreigend, maar als ik hier een kip of konijn loslaat zal het mij toch vervolgens worst wezen wat ermee gebeurt?

5.0/5 rating 1 vote


  • Leuk als je mijn blog deelt:
    Bookmark and Share